Вход за корпоративни клиенти

Разклонител със защита КХ/6 Разклонител със защита КХ/6
Защита за камери WPM-CCTV Защита за камери  WPM-CCTV
Разклонител със защита КX/4 Разклонител със защита КX/4
Базов протектор WP230 B Базов протектор WP230 B
LAN протектор 2C/NET LAN протектор  2C/NET
Комбиниран протекторWP230W Комбиниран протекторWP230W
Пик предпазител WP230-BF Пик предпазител WP230-BF
Разклонител с защита КX/5,3м Разклонител с защита КX/5,3м
WPM-LAN протектор WPM-LAN  протектор
Лаптоп/PCпротектор WP230-LT Лаптоп/PCпротектор WP230-LT
ТВ предпазител WP230-TV ТВ предпазител WP230-TV
Пик предпазител EПТ 1АX Пик предпазител  EПТ 1АX

Има ли смисъл от защита?

argaiv1327

Защити от пренапрежения – за тези, които не вярват!                                                          vazni

Вече много хора са се убедили, че мълниите не прощават нито на марковите, нито на обикновените устройства.  Свързването на потребителите в локални и глобални мрежи е едно от най-забележителните постижения на съвременния човек, но води след себе си и неприятни последствия. Едно от тях е че когато всички сте на “един клон” и клонът се счупи – падате всички! С други думи, когато многоhouses устройства са свързани физически с един кабел, проблем, възникнал в дадена точка на кабела, може да се разпространи до всички устройства, свързани с него и да повреди една съществена част от тях.         .

Мълниите, въпреки и най-страховитият, не са единственият проблем.

Електростатичните разряди, повреди в произволно устройство от мрежата и други аварийни ситуации свързани с кабелната връзка и захранването на устройствата, допълват картината на проблемите и я правят все сезонна.

За разлика от преди десетина години, когато започнахме първото производство на защити от пренапрежения в България, в момента на пазара се предлагат много видове устройства за защита и потребителя има реален избор. В същото време изборът му е затруднен поради спецификата на устройствата и невъзможността предварително да се убедят дали качеството им съответства на цената.

Както и за много други неща, у нас има една голям група от невярващи „специалисти”, които имат няколко основни твърдения :

1.Най-добрата защита е изключване на захранването от контакта и изключване на кабела от буксата.plug_delete

Отговор: Така е, съгласни сме ! Но има и по-добра защита – ако изобщо не ползвате Интернет, кабелна ТВ или каквато и да е електроника вкъщи и в офиса… Ако все пак решите да ползвате, хубаво е да си направите график с дежурства и отговорник по изключването …

2.Няма защита, която да гарантира 100% предпазване при директен удар от мълния. carte_graphique

Отговор: И това е така, но предназначението на устройствата, които ние произвеждаме и предлагаме,  не е защита от директен удар, а от индуктираните напрежения. Директният удар действа в рамките на диаметър от стотина метра, а индукцията има поразяващо действие понякога и над два километра. Ако в един такъв район, в който всички устройства са без защита, попадне мълния, ще пострадат например 300 компютъра, а ако всички са със защита ще пострадат само 10  - тези в зоната на директния удар. Има ли смисъл според Вас от защита, при положение, че не предпазва 100% ? За защита от директен удар се използват комбинация от външни и вътрешни съоръжения и устройства, чиято цена е от порядъка на хиляди лева ….

За по- нагледно мога да Ви задам следния въпрос: Има ли смисъл в колите да се монтират еърбеци (въздушни възглавници за защита при удар) и предпазни колани при положение, че ако ви блъсне влак на ЖП прелез няма да ви спасят 100% ?

Очевидно е, че има, защото повечето произшествия стават по друг начин, при който практиката е показала, че тези съоръжения определено са ефективни.

3. Защита е по-скъпа от LAN картата, или захранването на компютъра, примерно, които най често „горят”.pci_card_network

Отговор: В някои случаи и това е така, но освен самата изгоряла част имате и загуба на време да си я набавите, трябва да платите на техник ( не всички могат сами да се справят), невъзможност да си свършите планираната работата поради повредата. Не винаги „изгаря” само евтините компоненти, често „изгаря” и дъното и процесора. Не на последно място, нищо не гарантира че ще Ви се наложи да смените евтината си LAN карта само веднъж . С това просто Ви обръщаме внимание, че сметката не е толкова проста, колкото изглежда на пръв поглед.

Това са нашите аргументи ( не всички…) в полза на защитите, а решението дали да ползвате е изцяло Ваше и това е най-хубавото !

В резултат на десетгодишния си опит в разработката и производството на устройства за защита от токови удари и мълнии ние от Соно ЕООД създадохме серия от полезни продукти, които са преминали не само лабораторни, но и изпитанията на времето и на нашите клиенти. Най-популярни сред тях са  серия LAN-протектори и ел.разклонителите с вградена защита и различен брой гнезда. Подробности за тях може да научите в нашия уебсайт www.sono.bg . А ако имате и по-специфични въпроси, с радост ще ви отговорим  на посочените имейли и телефони за връзка.!

Контакти

Соно ЕООД
Пловдив 4004
e-mail: sono@sono.bg
Бул."Цар Борис III Обединител" 1

Тел/факс: +359 32 69 48 03
Тел: +359 32 69 57 03
Моб.:+359 889 434 900